Fakta om Herning

Ud over hovedbyen med 50.000 indbyggere spreder kommunen sig samlet set over et areal, der gør den til den tredje største i Danmark.

Befolkningstallet i hele kommunen lyder på flere end 89.000.

Herning Kommunes slogan er; "Her er alle muligheder åbne." Og det er mere end bare en smart talemåde. Ikke mindst på event-området har kommunen de senere år sat nye standarder.

Luk alle
Åben alle

Herning-ånden

Hele egnen er kendt for en stærk sammenhængskraft båret af iderigdom, iværksætterånd, viljen til at se resultater samt en stærk tradition for samarbejde mellem erhvervsliv, kulturinstitutioner, ildsjæle og kommune. Man taler ligefrem om at der findes en særlig "ånd" på egnen - eller om Hernings DNA.

Et godt eksempel på sammenhængskraften er Birk-området, hvor et helt unikt uddannelses- og universitetsmiljø bor dør om dør med virksomheder og kunstoplevelser i international klasse. Her har blandt andet AU-Herning, VIA University College Herning, kunstmuseet HEART og Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum til huse - og det er også her, man finder Hernings uofficielle vartegn, Ingvar Cronhammars gigantiske skulptur "Elia".

Også byens status som messe- og udstillingsby kan i høj grad tilskrives iværksætterånd og vilje.

Det, der begyndte som en enkelt hal til tekstiludstillinger og håndboldkampe for 60 år siden, er i dag Skandinaviens største messecenter med fodboldstadion, multiarena og en tilhørende stærk infrastruktur.

Inden for de senere år er Herning desuden i flere målinger fremhævet som landets mest erhvervsvenlige kommune.

Ambitionen er, at Herning Kommune samlet set skal være et godt sted at bo, arbejde, uddanne sig og drive virksomhed - kort sagt et godt sted at leve. Samtidig kan vi godt lide at have gæster - hvad enten de kommer for at handle, gå i teatret, opleve kunst, deltage i konferencer, møder eller messer, gå til koncert eller deltage i sportsbegivenheder.

Events i Herning Kommune

Gennem de senere år har Herning for alvor markeret sig som eventby med internationale sportsbegivenheder og koncerter i verdensklasse.

En perlerække af store koncerter og sports-arrangementer er blevet afviklet i Herning med starten på verdens hårdeste cykelløb, Giro d'Italia (2012), og VM i Ishockey (2018) som nogle af højdepunkterne. Også EM i kortbanesvømning (2013), EM i Landevejscykling (2017), EM (2014) og VM (2019) i herrehåndbold og VM i Kvindehåndbold (2015) har de senere år sat Herning som eventby på landkortet. 

Sideløbende med de mange sports-events huser Herning hvert år en lang række koncerter med nogle af verdens største kunstnere. Det sker typisk i Jyske Bank Boxen, som er Danmarks første multiarena af sin slags. 

Mere end events

Selvom kommunen har en sport-event strategi med det erklærede mål, at Herning Kommune både byder på og gennemfører mindst én større international sportsbegivenhed hvert år, så er målet aldrig udelukkende selve begivenheden.

Afsættet for satsningen er at sikre Herning et godt brand både nationalt og internationalt, og at øge befolkningens stolthed over at bo i og omkring Herning.

Sammen med blandt andet en markant satsning på uddannelser, tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft og gode vilkår for egnens virksomheder medvirker også event-strategien til både at skabe vækst og at opfylde Hernings overordnede mål om at være en kommune, hvor det er godt at arbejde, bo, studere og drive virksomhed. Kort sagt - et godt sted at leve.

Fundamentet for at være en attraktiv eventby bygger på mere end 60 års udvikling af både faciliteter og færdigheder.

I 1954 blev den første Herning-hal åbnet. I dag er den ene hal blevet til MCH med udstillingshaller, teatersale, fodboldstadionet MCH Arena og multiarenaen Jyske Bank Boxen der tilsammen dækker stort set ethvert behov i forbindelse med de fire "M"-er - møder, messer, mesterskaber og musik.

I takt med messecentrets udvikling er også byen og egnens befolkning blevet gearet til at tage imod de mange gæster - både hvad angår infrastruktur, planlægning og service. Nøgleordet er samarbejde, og egnens erhvervsliv, kulturinstitutioner og frivillige borgere bidrager i høj grad sammen med Herning Kommune og MCH til at skabe de bedst mulige rammer for eventbyen Herning.