Midtjyske kommuner afholder kæmpe karrieremesse

Flere end 50 spændende virksomheder fra det midtjyske område står klar til at netværke med højtuddannede ledige og studerende fra videregående uddannelser, når Karrieremessen 2024 løber af stablen den 24. september i Herning Kongrescenter.

For første gang samarbejder Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune og områdets Erhvervsråd om at afholde én stor, fælles karrieremesse. Her forventes op mod 600 deltagere.

- I Herning Kommune har vi gode erfaringer med at holde karriedage, hvor virksomheder og jobsøgende mødes og netværker. Hver gang opstår der succesfulde matches. I år prøver vi så noget nyt ved at tænke konceptet sammen med nabokommunen. På den måde skaber vi endnu flere muligheder for både virksomhederne, de jobsøgende og de studerende, som også deltager i år, siger Morten Stamm Mikkelsen, der er erhvervs- og uddannelseschef i Herning Kommune.

Til Karriemessen kan højtuddannede jobsøgende og studerende fra de videregående uddannelser netværke med lokale virksomheder, der er lokaliseret i Herning og Ikast-Brande kommuner. Karrieremessen er på den måde en vej for virksomhederne til at få kontakt til højt kvalificeret arbejdskraft - både studerende og færdiguddannede.

Ifølge arbejdsmarkedschefen fra Ikast-Brande Kommune er Karrieremessen også med til at give nogen kandidater en ny tilgang i deres jobsøgning.

- På karrieremessen deltager både små, mellemstore og store virksomheder, og for mange jobsøgende kan det måske være en øjenåbner for, at der også er gode jobmuligheder i de mindre virksomheder. Måske møder de endda muligheder, som de slet ikke regnede med fandtes, siger Charlotte Gye Sørensen, der er arbejdsmarkeds- og borgerservicechef i Ikast-Brande Kommune.

Det midtjyske område er traditionelt set kendt for at landsdelens studerende har en tæt kontakt med erhvervslivet allerede igennem studietiden.

- Den tidlige kobling er med til at gøre det nemmere at komme i arbejde efterfølgende. Og det er vigtigt, for erhvervslivet og de studerende er jo sammen om at bygge fremtiden i vores området, siger Morten Stamm Mikkelsen fra Herning Kommune.

FAKTA:

Hvem deltager i Karrieremessen 2024? 

  • Flere end 50 virksomheder lokaliseret i Ikast-Brande Kommune og Herning Kommune, som er på jagt efter enten højtuddannet arbejdskraft, studerende til et projektsamarbejde, studiejob eller sabbatjob.
  • Danske og internationale studerende fra Aarhus Universitet i Herning, VIA University College og Erhvervsakademi MidtVest.
  • Ledige / jobsøgende højtuddannede fra Aarhus, Aalborg, Herning, Ikast-Brande og en række øvrige kommuner i Region Midtjylland.
  • Unge, der er blevet studenter inden for de seneste år, og nu holder sabbatår.

Hvor og hvornår?

  • Tirsdag den 24. september 2024 kl. 9.00-13.00
  • MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37, 7400 Herning

Læs mere om Karrieremessen på Erhvervsrådets hjemmeside

Kontaktinfo

Flemming Langbo

Mobil: 20 67 61 25
Mail: jobfl@herning.dk

Mette Klarskov Hebel

Tlf.: 96 28 85 18
Mobil: 25 32 26 73
Mail: bekmh@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.