Indstil din kandidat til Handicapprisen 2024

09. oktober 2024

Hvem har fortjent handicapprisen 2024 i Herning Kommune?

Vinderen af prisen modtager en anerkendelse og en check på 10.000 kroner.

Hvem kan modtage prisen?

Handicapprisen kan tildeles enkeltpersoner, foreninger, virksomheder eller andre, som har ydet en ekstra indsats for at forbedre vilkårene for mennesker med handicap.

Alle typer indsatser tæller - små som store. Som Birgit Jonassen, formand for Handicaprådet, siger:

- Selv en lille god gerning kan betyde alverden for dem, der bliver hjulpet. Vi ønsker at hylde alle indsatser, så tøv ikke med at sende dit forslag.

Send din indstilling nu!

Indstillinger kan sendes ind frem til 4. november.

Herefter vil Handicaprådet vurdere alle forslag og nominere kandidaterne.

Vinderen bliver afsløret den 3. december kl. 15.00 - 16.00 i Byrådssalen.

Læs mere og send din indstilling

 

FAKTA

Det er Handicaprådet, der uddeler Handicapprisen. Det har de gjort siden 2009.

Prisen kan gives til:

  • En person, der bor i Herning Kommune, og som har ydet en ekstra indsats til gavn for mennesker med handicap i kommunen.
  • En person, forening eller organisation, som har været med til at skabe forhold, der er med til at øge livskvaliteten for mennesker med handicap.
  • En forretning, virksomhed eller forening samt foreningens frivillige ledere, der har gjort en særlig indsats for at integrere mennesker med handicap. Det kan være på arbejdsmarkedet og/eller i fritids- og samfundslivet.
  • Private og offentlige bygninger, hvor der er gjort en særlig og ny indsats for, at der er fuld tilgængelighed for brugere med forskellige typer af handicap (fysisk såvel som kommunikationshandicap).

Hoteller, restauranter, cafeer, biografer, teatre m.v., der har ydet en særlig indsats for, at mennesker med handicap kan bo, færdes og deltage i samfundslivet på lige fod med mennesker uden handicap.