Forlig med løft til folkeskoler og det specialiserede socialområde

40,3 millioner kroner ekstra til folkeskolen de kommende fire år. Og et årligt løft på ti millioner kroner til det specialiserede socialområde.

Det er et par af de iøjnefaldende elementer i det budgetforlig for Herning Kommune, som 30 af de 31 byrådsmedlemmer indgik mandag aften. Kun Kristendemokraterne valgte at stå udenfor.

- Da vi indgik budgetforlig sidste år løftede vi både folkeskolerne, det specialiserede socialområde og ældreområdet markant. Samtidig gav vi hinanden håndslag på, at vi igen ville prioritere folkeskolen i budgettet for 2025-2028. Det løfte har vi levet op til, siger borgmester Dorte West, (V), der takker de øvrige forligspartier for at have taget medansvar for budgetforliget. 

- Samtidig er det også i Herning Kommune svært at få budgetterne til at række på det specialiserede socialområde. Derfor sætter vi ekstra penge af de kommende år. Samtidig håber vi, at de anbefalinger, der kom fra Tranæs-udvalget, fremover vil give os brugbare redskaber til at håndtere udfordringerne endnu bedre.

Dorte West noterer samtidig med glæde, at der også tilføres yderligere 3,4 millioner kroner om året til at styrke dagtilbudsområdet. Målet er blandt andet at øge andelen af uddannet personale i dagtilbuddene.

Også de unge ofres særlig opmærksomhed i forliget. Der afsættes penge til en række indsatser, der skal styrke unges trivsel generelt.

Trafikproblemer skal løses

Budgetforliget sætter også penge af til en række markante anlægsprojekter. 15 millioner kroner afsættes til at gøre noget ved de trafikale udfordringer i Hernings østlige del, på Silkeborgvej ud mod Birk. På daginstitutionsområdet skal der bygges i Hammerum/Gjellerup, Tjørring og Timring.

Det regionale spillested Fermaten får tre millioner kroner til et projekt, som blandt andet vil forbedre ankomst-faciliteterne for publikum og give de frivillige bedre rammer.

Samtidig bliver der fremover markant flere penge til at vedligeholde både kommunale bygninger og vejnet. Fra 2028 og frem afsættes hvert år yderligere 15 millioner kroner til forbedringer og vedligehold af bygningsmassen. Fra samme år afsættes yderligere ti millioner kroner årligt til de kommunale veje.

- Det handler om rettidig omhu og om bæredygtighed. Vi skal simpelthen passe bedre på det, vi har, siger Dorte West.

Forliget rummer også etablering af en ny busvej mellem Herning Gymnasium og Herningsholm Erhvervsskole. Forligspartierne har desuden givet hinanden håndslag på, at det udviklingsarbejde, der er i gang i byrådet, skal fortsætte.

Du kan læse hele budgetforliget her

Kontaktinfo

Dorte West
Torvet 5
7400 Herning

Tlf.: 96 28 23 22 (arb.)
Mail: borgmester@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.