Enigt byråd bag budget i Herning Kommune

08. oktober 2024

En tilfreds borgmester i Herning Kommune, Dorte West, (V), kunne tirsdag aften konstatere, at alle byrådets 31 medlemmer valgte at stemme for det budgetforlig, som lå på bordet.

Da budgetforliget blev indgået 9. september, var det ellers uden Karlo Brondbjerg fra Kristendemokraterne. Han forlod hurtigt forhandlingerne, da han ønskede en styrket ordning omkring hjemmepasning af egne børn. Men Karlo Brondbjerg valgte alligevel at stemme for budgetforliget, da budgettet blev andenbehandlet i byrådet tirsdag.

Dorte West glæder sig over, at hun nu har et enigt byråd bag sig omkring de kommende års budget.

- Det er altid vigtigt, at alle står bag budgettet. Det viser, at alle ønsker det brede samarbejde, som jeg prioriterer meget højt, og det stiller Herning Kommune stærkere. Jeg har haft flere samtaler med Karlo Brondbjerg i den seneste tid, og jeg har hele tiden håbet, at KD ville ende med at stemme for budgetforliget. Jeg er glad for, at det lykkedes, og at vi samlet i byrådet stemte budgettet igennem, siger Dorte West.

Karlo Brondbjerg erkendte i byrådssalen, at han ikke kunne komme igennem med sit ændringsforslag. 

- Nu har jeg gjort, hvad jeg kan. Tak for at I ikke fjernede nogle af de andre ting, som jeg stod bag, fra forligsteksten. Det kan der jo ellers godt være kutyme for. KD stemmer for budgetforliget. Så er vi 31 byrådsmedlemmer bag, sagde han. 

Du kan læse mere om budgetforliget - og læse det i den fulde udgave - her.