Dilling-byggeri får årets arkitekturpris

07. oktober 2024

Den første mandag i oktober er det Arkitekturens Dag over hele landet. Herning Kommune benyttede som sædvanlig lejligheden til at sætte lokalt fokus på arkitekturens betydning i kommunen.

Den årlige bygningspræmieringspris blev således uddelt ved et arrangement på Hovedbiblioteket i Herning. Prisen er en anerkendelse af smukt og godt byggeri.

I år går prisen til virksomheden Dillings nye administrationsbygning, som er tegnet af arkitektfirmaet C. F. Møller.

- Byggeriet viser, at erhvervsbyggeri på ingen måde behøver at være kedeligt eller upersonligt. Lad os håbe, at jeres byggeri, hvor I også har indtænkt det omkringliggende terræn, kan være en inspiration for andre i fremtiden, sagde borgmester Dorte West blandt andet, da hun overrakte prisen.

- Der er faktisk rigtig meget på spil, når vi taler god arkitektur. Rammerne om vores daglige liv betyder noget. For livskvaliteten - og for klimaet, som påvirkes af den måde, vi bygger og planlægger vores byer på.

Både æstetisk og visionært

Dillings byggeri fremstår som en smuk enhed, hvor er der natur lige uden for døren, og hvor der er tænkt både æstetisk og visionært.

I deres betænkning roser dommerne byggeriet: "Det er prisværdigt med en bygherre, der er ambitiøs og gerne vil bygge med høj, arkitektonisk kvalitet og skabe et byggeri, der ikke kun er godt for egne medarbejdere, men også giver tilbage til hele byen ved at skabe en smuk og sammenhængende oplevelse... det er et levende bevis på, at produktions- og lagerbyggeri godt kan være smukt".

Bedømmelsesudvalget havde i år fire nominerede byggerier og anlæg at forholde sig til.

De øvrige nominerede var Søster Anes Hus på Herning+-grunden, Gjellerup Enge/ Egegården og mødestedet Stines Plads ved Fuglsang Sø.

Herning Kommunes Bygningspræmieringspris er blevet uddelt siden 1991.

Kontaktinfo

Dorte West
Torvet 5
7400 Herning

Tlf.: 96 28 23 22 (arb.)
Mail: borgmester@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.