Rekordmange hyldede de bæredygtige prisvindere

01. maj 2024

Set blev Carsten Thor fra Thors Design og Center for Kreative Erhverv og Professioner fra VIA University College, der løb med priserne til Herning Bæredygtighedspris 2024.

Carsten Thor modtog prisen "Årets Bæredygtige Ildsjæl", mens Center for Kreative Erhverv og Professioner tog titlen "Årets Bæredygtige Tiltag".

Det skete foran omkring100 mennesker, hvilket er rekord og en firedobling af gæster i forhold til sidste år.

En inspiration for andre

Herning Kommune og Bæredygtig Herning står bag Herning Bæredygtighedspris, der har til formål at hylde dem, der dyrker de bæredygtige valg og inspirerer andre.

Carsten Thor gør begge dele. Han er manden bag Thors Design, som producerer møbler af bolværkstræ, men derudover samler Carsten Thor også Timring by til sociale arrangementer.

- De bæredygtige valg spiller en stor rolle hos Carsten Thor. Han åbner sin virksomhed og inviterer til lokal hygge i sit lokalsamfund. Det kan ingen forvente af en virksomhed. Samme indbydende facon har Carsten Thor som virksomhedsejer, hvor han gerne indgår samarbejder med andre, der er på samme bæredygtige mission som ham, fortæller borgmester Dorte West.

Viden der kan gøre en kæmpe forskel

Center for Kreative Erhverv og Professioner fra VIA University College fik overrakt prisen "Det Bæredygtige Tiltag" for deres intense arbejde på at finde løsninger på de klimabelastende dele af tekstilbranchen. 

Forsknings- og udviklingschef Anders Bisgaard modtog prisen på vegne af centret. 

- Centret forsker i det, der kan gøre en reel forskel for den bæredygtige omstilling i den virkelige verden. Men det bedste ved det hele er, at de deler ud af deres viden og gør os alle klogere. Derfor er de fortjente modtagere af Herning Bæredygtighedspris, fortæller Thea Lyng Thomsen, direktør hos Bæredygtig Herning.

Overrækkelsen af Herning Bæredygtighedspris var selvfølgelig aftenens hovedbegivenhed, men derudover bestod det tre timer lange event af flere indslag.

De fremmødte fik blandt andet lejlighed til at møde klimaaktivist og tegner Anders Morgenthaler, der holdt foredrag om at leve mere bæredygtigt. Han både inspirerede og provokerede forsamlingen med oplægget om, hvordan han blev klimaaktivist.

Som en overraskelse sluttede dagen af med kreativ underholdning af Ditlev Damhus og hans lyriske take på bæredygtighed. 

Ditlev Damhus har baggrund i hiphopmiljøet og NGO-miljøet, og leverede rimdigte, som både var faglige og satiriske.

Kontaktinfo

Dorte West
Torvet 5
7400 Herning

Tlf.: 96 28 23 22 (arb.)
Mail: borgmester@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.